3 indretningstip til den travle familie

I en travl hverdag kan det godt blive svær at få samlet familien, specielt hvis jeres bolig ikke er indrettet praktisk til en travl familie. Vi har derfor samlet 3 tips, til hvordan I kan gøre jeres indretning bedre her.

Tænk praktisk i køkkenet

Første tip til at indrette jeres hjem godt, hvis I er en travl familie, er at indrette jeres køkken praktisk. At indrette køkkenet praktisk handler om at have køkkenudstyret tæt på, hvor I bruger det. Fx at have pander og gryder tæt på komfuret og have tallerkner tæt på spisestuen. Det virker måske som små ting, men det kan godt gøre en stor forskel i hverdagen, at køkkenudstyret ligger de rigtige steder.

Mange sætter bare tingene der hvor de kan være når de flytter ind, men det kan godt blive en tidsrøver, hvis tingene ikke er placeret logisk.

Sortering er nøglen til orden

I hele huset gælder det om at sortere alt det, som I kan sortere. Hvis I sorterer tingene i hjemmet, slipper I for, at alting begynder at blive væk. Man kan selvfølgelig ikke helt undgå at komme til at bruge tid på at lede efter ting, men hvis I sørger for sortering i skuffer og skabe så alting har en fast plads, er der mindre risiko for at bruge for lang tid på at lede efter den nøgle der er blevet væk.

Det er specielt hvis du har en tendens til at lave en ”rodeskuffe” som mange af os har, at det er vigtigt at få sorteret skuffen, så tingene ligger mere overskueligt.

Hvis du har mange papirer derhjemme er det også essentielt at de ligger overskueligt, så du fx kan finde papirerne fra din boligadvokat hurtigt, når du skal bruge dem, og undgå at bruge tid på at lede efter dem.

Brug spisestuen til samling af familien

Spisestuen er formentlig allerede familiens samlingspunkt, hvor I spiser sammen om aftenen, og måske om morgenen. Spisestuen er derfor allerede et godt samlingspunkt for familien, men I kan måske optimere på jeres spisestue, så den bliver endnu bedre som spisested.

For at have en god spisestue er det selvfølgelig vigtigt med et par gode møbler. Et godt spisebord og et par gode spisebordsstole er det vigtigste – det kan der ikke være tvivl om.

Men ud over det, er det godt at tænke over indretningen af møblerne, så det er indrettet praktisk. Det er fx en god idé at der er god plads omkring stolene, så I ikke kommer til at sidde presset i spisestuen.

I kan også overveje at have et par gode lænestole i spisestuen til weekendmorgnerne, hvor der er bedre tid til at hygge om morgenen.

Indret bryggerset på en god måde

Det sidste råd, i denne omgang, er at indrette bryggerset på en praktisk måde ligesom køkkenet. Hvis i er en travl familie, med små børn, hvor I skal ud af døren på samme tidspunkt kan I godt komme til at falde over hinanden i bryggerset, hvis I ikke har tænkt over indretningen.

I bryggerset handler det om ikke at have jakker og sko samme sted. Fordi så kan nogle tage sko på, imens andre tager jakker på, så I ikke falder over hinanden, når I er ved at gøre klar.

Hvis I har små børn kan I også overveje at have en lille bænk eller en skammel, som de kan sidde på, når de skal tage sko på, da det gør det en del lettere for små børn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *