Derfor har stråtaget gjort comeback

I de senere år er stråtaget blevet et mere og mere almindeligt valg, når danske husejere skal have lagt et nyt tag eller renoveret det eksisterende. For modsat mange meninger om manglende energieffektivitet og store krav vedligeholdelse, er de faktiske forhold omkring et nyt stråtag noget helt andet: taget er både elegant, praktisk og energieffektivt.

Et idyllisk gensyn

Der skal ikke være tvivl om, at en af årsagerne til, at danske tækkemænd bliver bedt om at lægge stråtage, er fordi de har en helt særlig nostalgi over sig. Stråtaget er i sin rene og enkle form et idyllisk gensyn med en svunden og poetisk tid, hvilket absolut er en af årsagerne til den mini renæssance, der finder sted.

Stråtaget er dog på ingen måde underlagt en svunden tids isoleringsevne, når snakken falder på energi og isoleringsevne. Stråtaget er nemlig ganske energieffektivt og faktisk en tagtype, der sikrer et behageligt indeklima. Om sommeren er taget godt til at holde huset køligt, mens det om vinteren holder boligen varm. Det betyder, at varmefordelingen er god, hvilket skåner din pengepung og miljøbelastningen.

Stor alsidighed

Hvis du er bekymret for, at en mere moderne bygning ikke vil gå hånd i hånd med et stråtag, så skal du ikke være bekymret. Både traditionelle og moderne bebyggelser kan sagtens få lagt stråtag, da det kan bygges med de helt rette vinkler og indfald, så taget ligger flot over bygningen. Du skal naturligvis stadig tage højde for de arkitektoniske forhold, men i forhold til de rent byggeteknisk, er der intet, som forhindrer at blande et nyere byggeri med det klassiske look fra stråtaget.

Husk desuden at stråtaget i dag findes i mange nuancer og kan beskæres, så det får det helt rette design i forhold til den form, du er på udkig efter.

Dansk håndværk, når det er bedst

Hvis du søger en tækkemand, der kan lægge et flot stråtag på den bolig, bør du naturligvis se på firmaets referencer og portfolio. Ofte vil tækkemanden have et galleri, så du har mulighed for at se, om hans arbejde vil passe på den bygning, du skal have nyt tag på.

Et flot stråtag er dansk håndværk, når det er bedst, så sørg for at finde den rette partner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *