Gør dit hjem hyggeligt til efteråret

Efteråret er godt i gang i Danmark, og det betyder mere tid indenfor. Det kan derfor være en god investering, at gøre dit hjem lidt hyggeligt til efteråret, så du er klar til at bruge lang tid indenfor. Du kan gøre dit hjem hyggeligt på mange forskellige måder, der kommer et par forslag her.

Køb nye møbler til stuen

Tryl med lidt maling

Hvis du er flyttet ind i et nyt hjem, eller det snart er længe siden, der er blevet malet, kan du gøre meget med lidt indendørs maling. For at gøre dit hjem personligt, er det vigtigt, at du selv har valgt farven på væggene, så det passer til dig og din stil.

Der er mange ting at overveje, når du skal vælge farve på væggen til et rum, dels hvilke funktioner rummet har, og hvilke farver du selv godt kan lide.

Du kan også overveje at bruge malingen på en lidt anden måde, og fx male lidt mønster på væggene, og gøre det mere spændende på den måde. Hvis du ikke er den store kunster selv, kan du putte tapet på en af væggene og stadig gøre rummet spændende. Hvis der kun er tapet på en af væggene, kommer det ikke til at virke voldsomt, og hvis du samtidig finder en farve, der passer til tapetet til resten af væggene, kan det næsten kun blive flot.

Du kan også overveje at male gulvet med lidt gulvmaling, så gulvet ikke fremstår slidt.

Vær klar med tæpper og puder

Når vi siger efterår, siger vi også hygge. Efteråret er sammen med vinteren det absolutte hyggetidspunkt og det gælder derfor om, at være klar med tæpper og puder til de kommende regnvejrsdage.

Du kan lave små hyggehjørner i dit hjem, hvor du kan sidde med tæpper og puder og hygge med en kop kaffe og en god bog på en regnvejrsdag. Hvis dy kan indrette et hjørne ved et vindue, er det endnu bedre, så kan du sidde og kigge ud på regnen, imens du slapper af. s

Frisk dit køkken op

Efteråret er det perfekte tidspunkt til at eksperimentere i køkkenet, fordi vi alligevel er tvunget til at være meget indenfor. Det er samtidig hyggeligt at være i køkkenet, og bage en god kage, eller prøve en ny opskrift af.

For at gøre det lidt sjovere at være i køkkenet, kan du overveje at friske dit køkken op, med nyt køkkenudstyr. Du kan fx købe en ny kaffemaskine, som du kan bruge efteråret til at eksperimentere med. Du kan også købe en ny køkkenmaskine til at bage nogle lækre kager eller ælte dej til et godt brød.

Køb nye møbler til stuen

For at have et hyggeligt hjem, er det vigtigt at have en hyggelig stue. Stuen er familiens samlingspunkt, og der vi slapper af sammen. Det kan derfor gøre meget for din bolig, hvis du køber et par nye møbler til stuen. Det vigtigste møbel i stuen, er selvfølgelig sofaen eller et par lænestole.

Sofaen er for det meste, det møbel der er midtpunkt i stuen, og er derfor en stor del af stuens udstråling. Du kan derfor gøre meget for din stue, ved at købe en ny sofa, hvis den du har nu er slidt.

Hvis du lige har købt ny bolig, og skal til at indrette, male og gøre det til dit helt eget sted, gælder det om, at gøre det personligt fra starten. Husk dog altid at have helt styr på boligpapirerne inden du begynder, så der ikke opstår noget uventet – du kan evt. få en hjælp af en boligadvokat, så du er sikker på, at det hele går som det skal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *