Hold dit tag sundt

Vores tag spiller en betydelig rolle i forhold til det førstehåndsindtryk, man får fra huset. Faktisk foretager vi ofte en generel vurdering af huset og dets stand ved at se på tag og facade, hvorfor det er vigtigt at danne sig et ordentligt indtryk – f.eks. i forbindelse med køb og salg.

Taget har dog også en noget mere praktisk rolle end den rent visuelle. Taget beskytter først og fremmest husets fundament, da det holder vind og vejr ude. Derfor skal det passes og plejes – særligt mod alger, mos og andre mikroorganismer.

Hvorfor er algebehandling vigtigt?

Når du behandler dit tag for alger, foregår det ved en såkaldt tagrensning. Fordelen ved at få en algebehandling af taget er, at man fjerner mos og alger, som ellers kan danne fugt, der siver ned i taget. Dit tag er naturligvis normalvis i stand til at holde fugt ude, men når f.eks. mos bliver liggende og holder på vand og væske, kan det føre til råd eller svamp, ligesom det tærer på tagets beskyttelsesevne. Det særligt farlige ved at have mikroorganismer groende på taget er, at de kan binde sig til tagværket. Det bevirker, at de slår rødder ned i dit tag, hvilket kan føre til frostsprængninger.

Fordi en algebehandling modvirker fugt og frostsprængninger, er det en procedure, der kan forlænge levetiden på dit tag – samtidig med at det som nævnt ser flottere ud, når dit hjem har et flot tag uden spor af mos- og algevækst.

Hvordan foregår en algebehandling?

En algebehandling bliver foretaget med udstyr og særlige rensemidler. I dag bruger man ofte økologiske rensemidler, der fjerner organismerne, men ikke udgør nogen risiko, når de siver i jorden.

Tagrensvirksomheden vil ofte kunne algebehandle fra jorden, hvor de med teleskopudstyr vasker, renser og beskytter taget med de rette midler. Mellem hver fase skal taget naturligvis have tid til at tørre, hvorfor det er praktisk, at der er plusgrader og tørvejr.

Fordi virksomheden ikke skal ind i dit hjem, er det normalvis muligt at booke tid, mens du passer dit arbejde. På den måde bliver dit tag passet ordentligt, mens du passer din egen dag.

Comments are closed.