Indret din have med stil: Gode tips og haveidéer

Haven er et sted, hvor vi sammen med familie og venner samles og nyder friheden, naturen, vejret og hinandens selskab. Det er et fristed uden lige, og vi indretter os forskelligt fra familie til familie. I denne artikel finder du gode tips og idéer til, hvordan du kan indrette haven og løbende holder den pæn.

Giv din græsplæne opmærksomhed

Græsplænen er det typiske underlag i vores haver, og lige så svær den kan være at få pæn, lige så nemt er det at vedligeholde den, hvis man kender til de gode og simple fif.
En god plæneklipper, nærerigt gødning, tilpas mængde vand og et opmærksomt øje. Klik her og find en oversigt over markedets bedste plæneklippere pt.

Skab en hyggelig oase

Smukke krukker med duftende og farverige blomster er med til at omkranse haven og terrassen til en hyggelig oase. Lav også en lille køkkenhave med krydderurter, gulerødder, salathoved osv. Der er ikke noget mere hyggeligt end at så et frø og se dens udvikling, for til sidst at spise sin egen hjemmedyrkede grøntsager.

Giv plads til børnene

Få din børn til at føle sig velkommen i haven ved at lave et bål sted, sandkasse, et gyngestativ eller noget fjerde. Det vigtigste er blot, at haven ikke kun er et fristed for de voksne, men at hele familien kan samles.

Lav en plan inden du går i gang

Det kan være en god idé at sætte sig ned og lave en plan over haven og skrive ned, hvilke idéer, tanker og ønsker hele familien har til haven. Det er alt lige fra aktiviteter, til hæk og planter, til terrassens indretning af fliser og havemøbler osv.

Få evt. en havearkitekt med til råds, hvis idéerne er få. Eller kig i havemagasiner efter inspiration. Spørg også naboer, venner og familie til råds. Måske de selv er haveejere og selv har nogle gode idéer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *