Indret dit hjem til hjemmetræning

Sommeren er kommet,og det er endnu en gang tid til, at du tager på stranden. Derfor kører de fleste fitnesscentre også reklamer for, at nu er det tid til at træne. De vil gerne have, at du melder dig ind i deres center, men du kan faktisk også indrette dit eget træningscenter. Ja, hjemmetræning har aldrig været lettere.

I længden bliver det langt billigere for dig at have et fitnesscenter derhjemme, men jeg ved, at nogen er lidt bange for, at de ikke får trænet, hvis de træner derhjemme. Så lad os da lige starte med det da der ikke er nogen grund til at lave dit hjem om til et fitnesscenter, hvis du alligevel ikke får trænet.

Træning handler om indstilling

For mig virker det, at jeg planlægger et vis antal dage, hvor jeg træner. Du skal lave aftaler med din træning på samme måde, som hvis du lavede aftaler med andre om at mødes på en café.

Lad være med at lave aftaler med andre på de dage, hvor du har besluttet dig for at træne. Træning tager tid, og du bliver belønnet for at tage det seriøst.

Stil er vigtigt

Når du vælger træningsrum og træningsudstyr, er det en god idé at indrette det på en flot måde. Det giver dig simpelthen mere lyst til at træne.Brug tid og penge på at sætte nogle billeder op og skab en fed stemning.

Vælg nogle billeder som kan motivere dig til at få trænet. Hvis du f.eks. er til cykling, kan du vælge nogle fede billeder med Tour de France cykelryttere, der cykler op ad et bjerg med fråde om munden. Den slags kan helt sikkert motivere dig til at give dig lidt ekstra, når du føler dig helt udkørt.

Hvis du er til styrketræningtræning, kan du sætte nogle billeder op, som motiverer dig til at løfte mere. Uanset hvilken form for træning du er til, er det vigtigt, at du vælger nogle motivationsbilleder.

Forslag til træningsrum

Du skal selvfølgelig indrette dit træningsrum efter, hvad du godt kan lide at træne. Hvis du skal have succes med hjemmetræning kræver det, at du vælger en træningsform, som du ikke bliver træt af.

Derfor findes der heller ikke nogen rigtige eller forkerte træningsrum, det kommer helt an på, hvordan du kan lide at træne. Når du vælger maskiner eller træningsudstyr, kan du stadigvæk købe noget, som passer sammen.

Tænk på dit træningsrum som en helhed, som skal se ligeså flot ud, som alle de andre rum i dit hjem.

Forslag til motionsmaskiner til hjemmetræning

Motionscykler

Du kan få dem i alle prislejer. Et hurtigt pristjek på Whiteaway.com viser, at der er maskiner, som koster mellem 1.999–8.999 kr.

Nu er spørgsmålet selvfølgelig hvilken motioncykel, du skal vælge. Selvfølgelig er der er forskel på en motionscykel til 2.000 kr. og en til 9.000 kr. Alligevel kan du altså godt gå lidt på kompromis her. I sidste ende handler det om, hvor tit du har tænkt dig at bruge den.

Jeg vil vælge en mellemting. Dvs. en af de tungere motionscykler, som stadigvæk kan købes for få penge.

Titan Spinbike
titan spinbike

Her kan jeg virkelig godt lide Titan Spinbike, som er en tung motionscykel, som kan holde til at blive brugt en masse. For mig spiller det også ind, at det er en pæn motionscykel, som man sagtens kan have stående derhjemme.

Den koster 2.699 kr. hos Whiteaway.com.

Alternativ kan du købe motionscykler på DBA.dk, da der hele tiden er en masse, som sælger deres træningscykler, fordi de ikke lige fik dem brugt. Det er godt nyt for dig, da du kan købe en motionscykel billig. Til tider kan du også sagtens finde en motionscykel, som ikke behøver koste alverden.

Romaskiner er det nye sort

Jeg har aldrig været særlig vild med løbebånd i fitnesscentre, da jeg er mere til at løbe udenfor i skoven. Samme problem har jeg altid haft med motionscykler, da jeg synes, at jeg cykler rigeligt i min fritid.

Når jeg skal lave konditionstræning, er jeg vild med romaskiner. Det gode er, at dem kan du også sagtens købe og have stående derhjemme. Hvis du bare gerne vil forbrænde kalorier, behøver du heldigvis ikke tage ned i dit lokale fitnesscenter.

Hvis du kun er interesseret i at forbrænde kalorier, kan du også hurtigt spare penge ved at købe din egen romaskine.

Igen vil jeg kigge mod Titan, da de har flere gode romaskiner til fornuftige priser.

Titan SR590 romaskine

Jeg er især vild med Titan SR590 romaskine, som koster 4.399 kr. Læs mere om den her.

Hvis du ikke rigtig ved, om du gider bruge en romaskine i længden, kan du starte med en af deres billige romaskiner.

titan romaskine som er billigEn billig romaskine fra Titan til 1.499 kr. Læs mere om den her.

Den billige romaskine er ikke ligeså solid som den dyre romaskine, og den har heller ikke ligeså mange programmer eller et magnetbremsesystem. Men hvis du bare vil i gang med at ro, er den en god start for dig.

Styrketræningsrummet

Det her er klart min favorit til hjemmetræning. Jeg bruger ikke længere særlig lang tid på cardio – ikke andet end at cykle og gå rundt til ting. Men jeg elsker styrketræning og det er især de store basisøvelser som squat og bryst, som jeg elsker.

Det gode er, at hvis du nøjes med at træne store basisøvelser, kan du nøjes med en squat rack og en bænk. Det gode er, at hvis du blot starter med at træne disse ting, kan du komme i gang ret billigt. Udover det som du ser på billedet herunder, skal du også bruge nogle vægtskiver, som du kan købe her.

abilica squatstativPerfekt stativ til at dyrke squat. Det koster 1.695 kr.. Mere info her.
traeningsbaenke-abilica-2170_stor-1163Den perfekte træningsbænk, hvor du både kan træne bryst og ryg. Der kan tilkobles andre træningsmuligheder til den også, så du også kan træne arme. Den koster 2.495 kr., og du kan læse mere om den her.

Kettlebells

kettlebells

En anden god løsning til hjemmetræning er et par kettlebells. De fylder ingenting, så du kan sagtens træne med dem i en mindre lejlighed. Hvis du er lidt usikker på, hvordan du udfører kettlebells, vil jeg anbefale, at du lige bruger dit fitnessabonnement en sidste gang for at forstå grundprincipperne.

Når du først forstår dem, er det ret simpelt, men det kræver lige, at du kender øvelserne. Når det kommer til kettlebells, skal du gerne have et par stykker, så du kan lave de mange forskelige øvelser.

Hvis du mangler plads, vil jeg klart anbefale dig at kigge nærmere mod kettlebells. Du kan se størrelser eksempler på størrelser her.

Jeg håber, at du bliver glad for hjemmetræning. Nu har du i hvert fald nogle forskellige bud på, hvad du kan træne derhjemme. Tror du, at hjemmetræning kunne være noget for dig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *