Indret i New Yorker stil

Kunne du godt tænke dig at bo i den lækre originale New Yorker stil, så er de nyopførte lejligheder på Bryggen helt geniale til formålet, de er nemlig opført i samme stil.
Her i artiklen får du gode tips og råd til hvordan du indretter dig 100 procent efter New Yorker stilen. Vil du gerne vide mere om de lækre nye boliger på Bryggen så læs mere på linket her.

Historien bag New Yorker stilen

For at kunne indrette dig i tråd med New Yorker stilen, så bør du måske kende lidt til historien bag, hvis du ikke allerede gør det. Derfor starter vi lige kort med lidt om det.

Urban living/New Yorker stilen stammer fra 60’erne hvor den store generation af unge kunstnere rykkede ind i nedlagte fabriksbygninger og på lofter for at få mere plads. Her skabte de kombinerede boliger og atelier, og det er denne rå stil der stadig er så populær.

Rustikt og upoleret

Den røde tråd i en ægte New Yorker indretning er det rå, rustikke og upolerede. Derfor må du ikke gemme murstensvæggen væg, og har du mod på det så undlad lampeskærmene og brug gerne mørke farver.
Har du ikke en murstensvæg eller er du bange for det bliver for mørkt, så dekorer evt. med store billeder, eller stykker af tapet med murstens-motiv.
Ligeledes passer rå og upolerede gulve også godt ind i en New Yorker stil, naturmaterialer giver også et godt spil.

Tænk over lysindfaldet

Vælger du mørke vægge og mørke gulve i din indretning, så bør du tænke meget over lysindfaldet i din bolig. Jo mere mørke farver du vælger, jo mere har du også brug for naturligt lys, og god belysning i dine rum.
Har du ikke så stort naturligt lysindfald, kan du evt. nøjes med at vælge få store elementer i de mørke farver.

Neon skilte, kunstvægge og store møbler

Ingen New Yorker lejlighed uden farverige neonskilte, en cykel på væggen eller andre klassiske kunststykker.
Lav evt. en billedvæg hvis du har nogle flotte plakater eller andre billeder du er glad for.
Vælg møbler der giver din lejlighed et statement. F.eks. en sofa i en fremtrædende farve, et unikt sofabord i beton og metal, eller en stor god lænestol.
Som en god kontrast til de rå materialer kan du tilføje en række bløde tekstiler og puder der gør lejligheden indbydende og hyggelig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *