Indret kontoret, så du kan arbejde der

For mange er kontoret et vigtigt rum i hjemmet – især for dem, der arbejder hjemme eller generelt bruger kontoret til arbejdsmæssige opgaver. Nogle har dog også en tilbøjelighed til at bruge kontoret som et slags ”roderum”. Et rum, der bliver fyldt med de ting, man ikke ved, hvor man ellers skal placere. Det er en skam, fordi et ”roderum” ødelægger det, der egentlig er meningen med et kontor. Et kontor bør være et rum, man kan sætte sig i for at arbejde eller koncentrere sig om andre ting. Rod kan gøre det svært at koncentrere sig, og derfor bør du også øjeblikkeligt ændre kontoret fra at være et ”roderum” til at være et faktisk kontor. Hvis du ikke ved, hvordan du skal indrette dit kontor, så det kan blive et arbejdsrum, kan du læse med her, hvor du får tips til netop dette.

Indræt kontor

Kontormøblerne skal være rare

Kontormøblerne skal være det primære interiør i kontoret. Det er skrivebordet og den dertilhørende stol, der er de vigtigste elementer for de fleste, der bruger kontoret, fordi det er herfra arbejdet foregår. Derfor er det også vigtigt, at disse møbler vælges med omhu. Man arbejder bedst, hvis man sidder i en ordentlig stol ved et ordentligt bord, der passer til ens ergonomi. Vælg derfor gerne nogle ergonomiske kontormøbler, så du ikke får ondt i ryg, skuldre eller arme ved at sidde for lang tid foran skærmen om dagen.

Belysningen er vigtig

Lys er ikke bare lys. På kontoret er lyset vigtigt for, hvordan man arbejder. Der skal være et ordentligt arbejdslys, så du kan se, hvad du laver, selvom computeren er slukket. Hvordan belysningen skal være afhænger af, hvordan du bruger kontoret. Derfor er det også en god ide, at du vælger belysningen efter, hvordan resten af kontoret er indrettet. Således kan du nemmere danne dig et billede af, hvilken form for belysning der mangler, når det naturlige lysindfald forsvinder. Hos Lampemesteren er der et stort udvalg af forskellige lamper, og du kan således både kigge efter bordlamper, standerlamper og loftslamper ét sted. Klik her og kom til hjemmesiden, hvis du vil kigge nærmere på det.

Ryd op

Som allerede nævnt forstyrrer rodet, så det bliver sværere at koncentrere sig. Derfor er det vigtigt, at du får ryddet op på kontoret, hvis du vil have, at kontoret skal være et rum, hvori du kan arbejde. Sørg for, at alt overflødigt bliver fjernet, så der er rolige, rene linjer i rummet. Du skal også rydde op, når det kommer til elektronik. Der er ingen grund til at have fire forskellige computeropladere liggende, hvis det kun er én, der virker. Smid det ud og køb en ny oplader, så rodet forsvinder en gang for alle. Se det her, og køb din nye oplader til kontoret. Tænk også over, hvilke farver du bruger i indretningen. Det er de færreste, der kan koncentrere sig med skarpe farver for øjnene og mønstre på alle overflader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *