Nu kan alle hjem få sin egen café med en nespresso espressomaskine

For mange år siden fik vi kun caffe Latte, når vi var på ferie i de sydeuropæiske lande. Pludselig fik vi caféer alle steder. Endelig var caffe latte, cappucino osv. kommet til Danmark.I dag behøver du ikke engang tage på café for at lave en god kop kaffe. Nu kan du lave dit køkken om til en café, hvor du serverer læke cappucinoer for dine gæster. Det er let at lave med en nespresso espressomaskine.

Det er de færreste af os, som gider smide mange tusind kroner efter en rigtig espressomaskine, som kommer til at fylde hele dit køkken. Det gode ved en Nespresso espressomaskine er, at den ikke fylder særlig meget, og så laver den altså bedre kaffe, end du får serveret på de fleste caféer.

nespresso

Hvis du gerne vil have en lille kompakt espressomaskine, er Nespresso det oplagte valg. Tro mig, dine gæster bliver glade, når du serverer en caffe latte for dem i stedet for en halvlunken filterkaffe.

Lille og smart espressomaskine

Der er flere forskellige modeller. Både indenfor Nespresso og andre lignende kaffemaskiner, som anvender samme koncept om, at alle skal kunne lave god kaffe på en hurtig og simpel måde.

Jeg har selv Nespresso kaffemaskinen, som du ser på billedet. Jeg valgte den, da jeg bedst kan lide, at mælkeskummeren ikke er indbygget i Nespresso espressomaskinen.

Når mælkeskummeren er seperat fra resten af Nespresso maskinen, bliver det langt lettere at gøre den rent, end det ellers ville have været. Du ønsker altså ikke at have mælk ud over det hele. Det bliver et helvede at gøre rent.

Hele maskinen er lille, og den fylder ikke mere, end den kan stå på dit køkkenbord uden at fylde det store. De dyre espressomaskiner fylder gerne og så er det også mere kompliceret at lave god kaffe på dem. Jeg har intet mod de store espressomaskiner. De er en cool livsstil, som du skal gøre plads til.

Hvis du leder efter en simpel måde at servere god kaffe til dig og dine gæster, uden at maskinen skal fylde det hele, er Nespresso det helt rigtige for dig.

Let at lave god kaffe

Det er super let at lave espresso, caffe latte og cappucino med en Nespresso espressomaskine.

Bagerst hælder du vand i den. Der kan være en liter vand i den, men du skal love mig, at du altid bruger frisk vand, for det får din kaffe til at smage bedre. Hvis du har meget overskud, jeg har ikke, så er det en god idé at bruge vand uden kalk. Du kan enten købe en kande, der filtrerer kalken fra vandet, ellers kan du købe vand i dit supermarked. Jeg skal blankt indrømme, at jeg aldrig har gjort det.

Herefter smider du en Nespresso kaffekapsel i maskinen, og så trykker du på knappen i venstre side, og så får du en espresso. Hvis du vil have en cappuccino eller en caffe latte, bruger du mælkeskummeren. Der er to kanter i mælkeskummeren, som viser dig, hvor du hælder mælk op til, alt efter om du ønsker en latte eller cappuccino. Desuden er der to skummere med, som hver passer til hvad du laver. Der følger en brugsanvisning med, så den skal du blot følge, og så får du perfekt kaffe.

Let at gøre rent

Ja, som sagt valgte vi denne Nespresso espressomaskine, da den er langt lettere at gøre rent end mange af de andre på markedet.

Efter hver kop kaffe er det vigtigt, at du gør mælkeskummeren rent, hvis du ikke gør det, ender mælken med at brænde fast, og så begynder det at blive svært at lave kaffe. Jeg taler af erfaring. Hvis du er meget uheldig, ender du med at skulle investere i en ny mælkeskummer, og det er altså dumme penge at bruge, bare fordi du ikke fjernede mælken efter brug. Det er rigeligt at fjerne mælken med vand. Evt. lige med en ren klud også. Der må ikke være noget mælk tilbage i mælkeskummeren.

Kapslerne falder automatisk ned i en holder, som du bare skal tømme, når den er fuld, så der er faktisk ikke mere rengøring end det.

Medmindre du selvfølgelig ikke bruger vand uden kalk. For så skal du en gang i mellem afkalke Nespresso maskinen, ellers opstår der problemer i længden.

Bestil kapsler online

NespressoPhoto by Daniel Julià Lundgren / CC BY-SA 2.0.

Hvis du bor i København kan du gå ind i Nespressos butik, som ligger på en sidegade til Strøget. Den er helt klart et besøg værd. Alene af den grund at de ansatte siger de til dig i stedet for du. Det er ret morsomt, da jeg ikke kender til andre steder herhjemme, som gør det.

Her kan du også smage de forskellige kapsler, inden du køber dem. Der er en fantastisk service derinde, og du kommer til at smage masser af god kaffe. Så lad være med at drikke kaffe inden, du tager derind.

Hvis du ikke bor i København. kan alle deres kapsler bestilles online. Mange brokker sig over deres online hjemmeside, men lad dig ikke skræmme af det. Når du først har bestilt kaffekapsler derinde en gang, er det let at gøre det igen, da den gemmer dine informationer og hvilket Nespresso espressomaskine mærke du ejer.

Du bestiller Nespressos kaffekapsler her.

Næste gang du får gæster på besøg så overrask dem med en cappuccino eller caffe latte. Nu må det være slut med alt det filterkaffe, det har aldrig været lettere at lave god kaffe derhjemme.

Denne Nespresso kaffemaskine kan bestilles de fleste steder. Bl.a. her på Wupti.com, hvor du kan få den for 1.185 kr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *