Økonomiske udfordringer: Sådan håndterer du dine lån i en usikker tid

Som du måske ved, har den globale økonomi været præget af usikkerhed i et stykke tid. Faktisk er det ikke til at sige, hvornår denne periode vil slutte. Hvis du står over for økonomiske udfordringer i denne periode, kan det være svært at opnå nye lån eller refinansiere eksisterende gæld. Der er dog måder, hvorpå du kan forvalte dine lån – selv hvis de ikke yder som forventet – for at holde dem aktuelle og undgå at komme bagud med betalingerne. Her er fem måder, der kan hjælpe dig:

Kreditkort

Kreditkort er ikke den bedste løsning til nødhjælp. Du bør kun bruge et kreditkort som en nødfond, hvis du ikke har andre muligheder og kan betale hele beløbet hver måned. Ellers er det bedre at spare op og sætte penge til side på en opsparingskonto eller en CD (indskudsbevis). Hvis du beslutter dig for at bruge dit kreditkort som en del af din overordnede finansielle strategi, er der nogle ting, du skal være opmærksom på:

  • Kreditkort accepteres ikke altid alle steder – og de er normalt forbundet med høje renter, der æder op af de bonuspoint, som man kan optjene ved at bruge dem ansvarligt * Kreditkortselskaberne er kendt for at hæve renten uventet og uden varsel * Og fordi så mange mennesker har en saldo på deres kort i dag, er det sandsynligt, at en person, der bruger sit kort ansvarligt, ikke vil optjene lige så mange bonuspoint som en person, der ikke betaler sin saldo af hver måned *.

Personlige lån

Hvis du leder efter en måde at konsolidere din gæld på, kan et personligt lån være svaret. Personlige lån er lån uden sikkerhed, som kan bruges til alle formål – lige fra køb af bil eller betaling af kreditkortregninger til investering i din uddannelse. Rentesatserne på personlige lån er generelt højere end på andre typer lån, men dette opvejes ofte af kreditkort med lav rente og andre finansielle produkter, som er forbundet med høje omkostninger og gebyrer.

Billån

Hvis du er på markedet efter en ny bil, er et billån en god måde at købe en bil på. Du kan få lavere renter, hvis din kreditvurdering er god, og det er også lettere at blive godkendt til disse typer lån end andre typer. Der er dog nogle ting, du skal huske på, når du overvejer, om denne type finansiering giver mening i din situation:

  • Billån har højere renter end andre typer gæld som f.eks. realkreditlån og studielån, fordi de ofte ikke er lige så sikre (du kan komme ud for en ulykke og miste dit job). De kræver også større udbetalinger end disse andre former for finansiering – nogle gange op til 20 % eller mere, afhængigt af hvor du bor!

Erhvervslån

Hvis du ønsker at starte en virksomhed eller udvide en eksisterende virksomhed, kan erhvervslån bruges til at finansiere nye projekter. De kan også bruges til at finansiere udvidelsen af eksisterende virksomheder. Virksomhedslån kan også bruges som driftskapital, hvilket er penge, som en virksomhed låner til den daglige drift og generelle udgifter, som ikke passer ind i nogen anden kategori.

Virksomheder bruger ofte erhvervslån til at købe udstyr, køretøjer og andre aktiver, der er vigtige for deres succes.

Hvis du har brug for flere penge og overvejer at optage et nyt lån, skal du overveje følgende faktorer for at træffe en informeret beslutning.

Hvis du har brug for flere penge og overvejer at optage et nyt lån, bør du overveje følgende faktorer for at træffe en velinformeret beslutning:

  • Omkostningerne ved lånet. Rentesatsen vil variere afhængigt af din kreditvurdering og andre faktorer. Dette er vigtigt, fordi det kan påvirke, hvor mange penge du kommer til at skylde over tid. Hvis du har god kredit, er det sandsynligt, at långivere vil tilbyde lavere renter end dem med dårlig score ville få. Men selv hvis de har en god score og bliver godkendt til lån til lave renter, kan de stadig ende med at betale mere, end de havde tænkt sig, på grund af andre gebyrer, der er forbundet med at låne penge fra en bank eller en anden finansiel institution (se nedenfor).
  • Tidsramme, indtil tilbagebetalingen begynder/slutter . Tilbagebetalingsperioder varierer meget, men varierer typisk fra tre måneder op til fem år eller mere, afhængigt af hvilken type lån der er optaget; kortfristede lån har tendens til kortere tilbagebetalingsplaner, mens længerevarende lån har tendens til længere, fordi der er mindre risiko involveret for begge involverede parter (långiver vs. låntager). Nogle långivere tilbyder fleksible betalingsmuligheder som f.eks. månedlige afdrag, så låntagerne ikke bliver overvældet af at have alle deres betalinger på én gang hver måned; andre kræver fuld betaling på forhånd, før de frigiver midlerne tilbage til forbrugeren igen, hvilket betyder mindre fleksibilitet i det hele taget i de tilfælde, hvor der opstår noget uventet i selve tilbagebetalingsperioden – som f.eks. at miste jobbet uventet på grund af sygdom/ulykke osv., hvilket kræver ekstra tid uden løn, før man kan genoptage sine normale opgaver igen, hvilket kan betyde, at man har brug for ekstra midler til rådighed med det samme i stedet for at vente flere måneder, indtil næste lønseddel kommer, før man nogensinde får mulighed for at inddrive den tabte løn igen!

Som du kan se, er der mange faktorer, der skal tages i betragtning, når du optager et nyt lån. Du skal overveje, om du overhovedet har brug for pengene, hvor stor en risiko du er villig til at løbe, og om der findes bedre muligheder i din situation. Hvis du beslutter dig for, at det er tid til et nyt lån, så sørg for, at det passer ind i din overordnede økonomiske plan, så alt hænger sammen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *