Pift hjemmet op med sprøjtemaling

Ofte er det de unikke detaljer i hjemmet, der definerer vores kreative stil og sætter den berømte prik over i’et indretningsmæssigt.

Tænk blot på hvor mange kræfter vi lægger i vores hjem. Vi vil have den helt rette lampe, vores vægkunst skal være unik, og så vil vi gerne ramme en balance mellem gammelt og nyt, retro og moderne – og ikke mindst den stil, der vidner om styr på boligen, men heller ikke er overdrevet. Ja, vi lægger mange timer i vores indretning, og med de mange timer, vi opholder os indendørs, er det med rette.

Men foruden de traditionelle boligvalg, hvordan skiller vi os så ud og bringer liv ind i hjemmet?

Sprøjtemaling af døre – en overset detalje, du ikke lader af syne

En ofte overset detalje i vores indretning er døren. Mange har naturligvis interesse i at udvælge en flot dør, men bekymrer sig i virkeligheden mest om håndtagets design i træ, guld m.m.

Selve døren har dog stor indflydelse på rummets samhørighed og folks opfattelse, og måske netop derfor er sprøjtemaling af døre et fænomen, der vinder indpas i danske boliger.

Ved at pifte døren op kan du skabe flotte kontrastfarver til væggene eller simpelthen bare give dørene nyt liv og det friske look tilbage – eventuelt som alternativ til en reparation eller udskiftning.

Mange vælger naturligvis at introducere friske farvespil, da kontrasten bringer liv og stemning ind i rummet. Her kan man benytte sig af gør-det-selv metoden, men den er naturligvis mere tidskrævende, ligesom resultatet ikke er en garanteret succes. Det kræver ofte afslibning, grunder og så en stærk maling, der både kan tåle slid og rengøringsartikler.

Lad en professionel male eller lakere døren

Alternativet er at købe servicen fra en virksomhed, der har speciale i sprøjtemaling, lakering m.m., men det er naturligvis en smule dyrere. Omvendt er resultat altid flot og døren males i industriel maling, der kan klare rengøring og slid.

Den professionelle sprøjtemaling står desuden betydeligt flottere, da det hjemmegjorte malerarbejde med eks. rulle eller pensel kan give et tykt og muligvis ”klat-malet” resultat, der står i skarp kontrast til det flotte fagkyndige finish.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *