Renovering: det skal du huske

Vi har efterhånden haft forår i en måned, og med foråret følger renoveringen. Mange danskere vælger at renovere deres hus i foråret, således det står klar til sommeren. Der er mange ting, som man skal have styr på, når man skal renovere sit hus. Vi giver dig en række råd til, hvilke overvejelser som man skal huske at gøre sig.

Forarbejde

Renovering er en længere proces, og der er derfor vigtigt, at man planlægger det nøje. Hvis man ikke laver et godt forarbejde, så kan man ende ud med et resultat, som man egentlig ikke ønsker. Desuden kan det resultere i, at renoveringsprocessen bliver længere end man tror, og dette resulterer desuden i flere omkostninger.

Man skal gøre sig store overvejelser, hvad man ønsker, at der skal ske med ens hjem. Ønsker man sig en tilbygning, så skal man huske at kontakte kommunen i god tid, da man skal have byggetilladelse til tilbygninger. Ønsker du nyt gulv eller kan man genbruge det gamle, og hvad med vinduerne – er det dem, som får det til at trække. Hav styr på, hvad I vil have og læg en realistisk plan over tiden.

Vente eller låne

Når du skal renovere dit hjem, er det en stor investering, som du gør dig. Det er derfor vigtigt, at du ikke går på kompromis med, hvad du egentlig vil have. Vil du have store stuk i loftet eller et marmorkøkken, så skal du ikke nøjes med andet. Hvis du ikke har råd til det, som du ønsker skal ske i din bolig, så skal du gøre op med dig selv, om du skal låne penge eller om du skal vente og spare nogen flere penge op.

Husk indretningen

Ved at renovere dit hjem, så opnår du dit drømmehjem. Det er derfor vigtigt, at du husker alt, hvad der er inden døre. Invester i kvalitetsmøbler og klassisk interiør, som vil holde en livstid. På Nordal.dk finder du masser af lækre møbler, som vil klæde dit nye hjem.

Læg et budget

Apropos realistisk, så er det desuden vigtigt, at man lægger et realistisk budget. Når du er kommet frem til, hvad du ønsker at få lavet, så sørg for at få tilbud fra diverse fagfolk. Man kan nemt spare penge ved at spare med andre mennesker, som har fået renoveret deres hjem. Når du så har fundet frem til det tilbud, som du ønsker at drage nytte af, så skal man lægge 10-30 % mere oven i. Det skyldes, at med garanti har glemt at inddrage nogen småting i sit budget. På den måde har du også det økonomiske råderum til at skifte mening eller tilføje ekstra enheder til din renovering.

Efterarbejdet

Når du har renoveret dit hjem færdig, er du endnu ikke helt færdig. For at du ikke skal renovere igen om 5 år, så sørg for at du vedligeholder og løbende udskifter de ting, som trænger at blive udskiftet.

Nu hvor du har renoveret dit hus, så skal du huske at dele ud af dine erfaringer. Det er ligeledes en god idé, at vedligeholde sine renoveringsevner, og det kan man ligeledes gøre ved rydde og istandsætte et dødsbo, hvilket du kan læse meget mere om lige her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *