Sådan forbereder du din næste boligrenovering

Er du ved at gøre klar til en ny renovering af din bolig? Boligrenovering er ofte store projekter, som tager meget tid og ikke mindst energi. For at komme bedst muligt igennem din boligrenovering, er det afgørende at du forbereder dig godt, som du kan læse mere om i denne artikel.

 

Få styr på økonomien i god tid

Når du skal forberede renovering af din bolig, er det først og fremmest vigtigt at få styr på økonomien omkring renoveringen.

Der sker ofte det, med boligprojekter at de ender med at blive langt dyrere end vi forventer, og det er ærgerligt at bruge opsparingskontoen på.

For at undgå at din boligrenovering bliver langt dyrere, end hvad du har penge til, er det vigtigt at lægge et budget for renoveringen, så du har styr på hvor mange penge der går til hvilke dele af boligrenoveringen.

Det er selvfølgelig svært at lægge et præcist budget for boligprojekter, da det fx er svært at vide, hvor mange penge der går til håndværker- eller VVS regningen. Det gælder derfor om at komme med et realistisk bud, så du ved nogenlunde hvor mange penge du skal sætte af.

Når du har et budget for renoveringen, kan du samtidig se, om dine egne penge rækker til finansieringen eller om du evt. skal ud og finansiere boligrenoveringen på andre måder. En god måde at finansiere boligrenoveringen kan fx være ved at lave et ejerpantebrev i din bolig, som du efterfølgende kan bruge til at tage et lån.

Når du bruger et ejerpantebrev til at tage et lån, kan du ofte få lånet billigere, da du stiller sikkerhed med din bolig.

 

Tjek op på byggetilladelse

Inden du går i gang med din renovering, er det vigtigt at have styr på forskellige praktiske foranstaltninger i forbindelse med boligprojektet.

Det er fx vigtigt at tjekke op på, om det er nødvendigt med en byggetilladelse, til den renovering som du har planer om at gå i gang med.

Ved de fleste renoveringer er det ikke nødvendigt med en byggetilladelse, da renoveringen bliver lavet inden for hjemmets allerede eksisterende fire vægge.

Du skal som hovedregel have byggetilladelse hvis renoveringen medfører at din bolig bliver større end den var før. Hvis du fx laver en udestue, et ekstra værelse eller en garage, er det derfor nødvendigt med en byggetilladelse.

Du kan tjekke hos din kommune, hvornår det er nødvendigt med en byggetilladelse, så du er sikker på at der styr på det punkt.

 

Læg en plan for renoveringen

Det sidste, du skal gøre, for at forberede din næste boligrenovering er at lægge en plan for renoveringen, så du får en idé om, hvornår renoveringen er færdig.

Alt efter hvilken renovering du skal i gang med kan det godt tage meget overskud fra hverdagen at dele at huset er ved at blive bygget om, og derfor er det en god idé at have en plan, så du har et bud på, hvornår du kan bruge dit hus igen.

Når du skal lægge en plan, gælder det om at snakke med håndværkere, VVS’er og hvem der ellers skal i gang med at arbejde på din bolig om, hvor længe de regner med at skulle bruge.

Når boligrenoveringen er færdig, gælder det om at nyde din bolig, ved fx at pynte med lidt ny dekoration, så du for alvor kan mærke at der er sket noget med dit hjem. Du kan fx dekorere spisestuen med nogle flotte dækkeservietter eller andet flot pynt, der gør lidt ekstra ud af boligen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *