Gør din altan mere brugbar

Har du en altan, som måske ikke fungerer optimalt i forhold til dine behov, kan det være en idé at få den renoveret. En renovering af altanen kan gøre, at du får brugt din altan mere, da renoveringen kan give øget lyst til at benytte altanen. Inden du påbegynder renoveringen af altanen, kan du med fordel overveje, hvilke funktioner, du ønsker, at din altan skal opfylde. Her alt efter om du ønsker en hyggelig oase med loungemøbler, eller om du ønsker grill og spiseplads, eller noget helt tredje.

Valg af materialer

Når det kommer til valg af materialer, er der mange forskellige muligheder. Ønsker du, at altanen skal være moderne i stållook, eller skal den være af træ. Alt efter hvilke materialer du vælger, afhænger prisen heraf. Du skal dog også være opmærksom på, at hvis du skal ansøge om byggetilladelse, vurderer kommunen også, om dit materialevalg passer til omgivelserne. Derfor bør du have dette med i overvejelserne. Det er også centralt at overveje, hvor og hvordan døren er placeret. Hvis du bor på stueetagen i et lejlighedskompleks, kan du overveje at sætte silketryk på den nederste del af døren for at spærre for indkig men tillade lyset at skinne ind. På den måde kan du stadig få det optimale lys ind i din lejlighed. Ved at vælge materialer, der gør altanen mere brugbar i forhold til dine behov, kan du sikre dig, at du får brugt din altan mere.

Ny eller ældre altan

Omfanget af renoveringsprojektet afhænger i høj grad af, om din altan er en nyere eller ældre konstruktion. Der er ofte flere problemer med ældre konstruktioner end med nyere altankonstruktioner, da ældre altankonstruktioner ofte er skjulte, og derfor skal altanens dele undersøges og vurderes, inden du renoverer altanen med eksempelvis maling. Hvis du maler altanen uden at få den undersøgt, kan du i værste fald lukke skader inde, og dermed forværre skaderne. Har du en ældre altan, kan det være en god idé at få tilknyttet en ingeniør, der kan være behjælpelig med råd og vejledning i processen. Ingeniøren kan yderligere vejlede dig i forhold til, hvilke løsninger der er mest optimale i forhold til lige netop din altan.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *