Praktiske foranstaltninger man skal have styr på

Påsken nærmer sig og med den følger der en række helligdage, hvor de fleste af os har fri. Så hvad med at udnytte, at du endelig har lidt ekstra tid? Der er mange praktiske foranstaltninger, som man skal have styr på, som man ofte glemmer. I denne artikel finder du derfor gode tips, til hvilke foranstaltninger som du med fordel kan få styr på i din påskeferie.

Forsikringer

Har du længe udskudt at få styr på dine forsikringer? Eller har du sparet forsikringerne væk? Uanset hvad, så er det vigtigt, at du får styr på den hurtigst muligt. Nogen mener, at forsikringer er spild af penge, og at ulykker aldrig sker for en selv. Desværre er livet ikke sådan, og der er aldrig en garanti for, at man ikke kommer ud for en ulykke. Så hellere være på den sikre side. Hvis du vil holde dine forsikringer til et minimum, og kun have de allermest nødvendige forsikringer, så skal du tegne en indboforsikring samt en ulykkesforsikring. Når du skal tegne en forsikring, er det en god idé at blive ringet op af de forskellige forsikringsselskaber og høre, hvad de har at tilbyde. Først og fremmest kan man spare mange penge ved at sammenligne priser. Som det andet, så skal du tjekke op på, hvad dine forsikringer dækker. Det er for eksempel ikke alle selskaber som dækker, hvis du får fugt i kælderen, eller får stjålet alle dine arvestykker. Når du skal tegne en forsikring, er det dertil en god idé at tjekke op på, om dit studie, arbejde eller fagforening tilbyder fordelagtige priser.

Gyldige dokumenter

En anden ting som man skal have styr på, er alle de praktiske dokumenter. En af de juridiske dokumenter er en fuldmagt. Ønsker du, at enten dine børn, samlever eller gode ven må tage juridisk bindende beslutning for dig? Så er det en god idé at få udarbejdet en fuldmagt. Desuden kan du godt indsætte flere personer til at måtte tage beslutninger for dig Dog er er en fuldmagt ikke gældende efter dødsfald, og derfor skal man ligeledes have styr på at skrive et testamente. Det er langt de fleste, som bør oprette et testamente. Hvis du ønsker, at dine smykker skal gå til en bestemt, eller moster Anne skal have din porcelænssamling, så kræver det, at du opretter et testamente. Et testamente omfatter også større ting end smykker og porcelænssamlinger. Hvis du for eksempel er i et ugift forhold og I har børn, så er det kun jeres barn, som har arveretten, og I kan derfor være nødsaget til at flytte ud af jeres hus. Hvis dig og din samlever ikke er gift og ikke har nogen børn, så er der ingen arveret mellem jer, og den efterladte står tilbage ud hus, bil eller hvad I nu må have sammen. Og dette er altså gældende, uanset hvor længe I har været samlevende. Sørg derfor at få styr på de juridiske dokumenter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *