Sådan får du fat i drømmeboligen

Hvis du før har været på udkig efter en lejlighed i en af Danmarks større byer? Så ved du hvor svært det er at finde en lejebolig, som er til at betale. Det er lige før, at det er nemmere at finde krukken med guld for enden af regnbuen, end det er at finde en lejebolig i hovedstaden. I denne artikel har vi samlet en række tips til, hvordan man finder drømmeboligen.

Inden du starter med at lede efter din drømmelejebolig, så er det vigtigt, at du er realistisk. Du kommer højest sandsynlig ikke til at finde en lejlighed i morgen, så vær klar på, at gode ting tager tid – og det gælder også med lejeboliger.

Den tålmodige

Har du ikke travlt med at finde en ny bolig, så kan du vælge at skrive dig op i diverse boligforeninger. Her er der en lang liste over personer, som er skrevet op til den næste frie lejlighed. Fordelen er, at du er garanteret en plads, dog er ventelisten typisk meget langt og det kan vare mange år før, at det bliver dit navn, som der står øverst på listen. Der findes hundredvis af boligforeninger i de store byer, så det kan virke som en uoverskuelig proces, men hvis du har godt med tid, så aftal med dig selv, at du skal skrive dig på minimum 10 ventelister om måneden. Her skal du dog være opmærksom på, at det typisk koster et par hundrede kroner at få skrevet sig på ventelisten samt cirka 100 kroner om året for at bibeholde sin plads på listen. Du kan eventuelt også vælge at kontakte selskaberne direkte, dog kan dette godt give bagslag, så dette skal du være opmærksom på inden, at du henvender dig.

Benyt boligportaler

I jagten på at finde en bolig, kan du benytte diverse boligportaler. Her er det dog vigtigt, at du forholder dig lidt kritisk til langt de fleste sider, da der findes masser af snydeannoncer til at få boligledere til betale et abonnement hos virksomheden. Hør eventuelt nogen af dine venner om de før her benyttet den givne side.

Benyt dit netværk

Står du mere akut og mangler en bolig at bo i? Så er den hurtigste vej formegentlig at benytte dit netværk. Det er sjældent ens nærmeste venner og familie, som kan hjælpe dig med en bolig. Det er oftest din tantes veninde fra folkeskolens steddatter, som lejer en bolig ud, så sørg for, at du kommer helt ud til dem. Det kan man for eksempel gøre ved at benytte de sociale medier. Skriv et opslag på Facebook om, at du søger bolig inden for en given prisklasse. Sørg desuden også for, at alle dine venner deler opslaget, således det kommer ud til flere og chancen for, at du finder en bolig til leje, bliver dermed også større.

For at være sikker på, at du finder en bolig, bør du benytte dig af ikke blot en af overstående, men en kombination af dem alle. På den måde øger du din chance for at finde en bolig gevaldigt. Hvis du er så heldig at blive kaldt ud til samtale hos en udlejer, så sørg for, at du er den bedste udgave af dig selv. Ifør dig tøj fra Nue Notes og læg en flot, men ikke for dramatisk makeup. Førstehåndsindtrykket betyder alt, så sørg for, at du giver et godt et.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *