4 tips til at udnytte pladsen i en lille lejlighed

Bor du en lille lejlighed, eller lejer du måske et værelse, hvor det er svært at have plads til det hele? Det kan godt være svært, at indrette en lille lejlighed på en god måde, hvor du får alle de funktioner du gerne vil have, uden det kommer til at virke klemt. Men fat mod! Vi har samlet 4 tips til at udnytte pladsen i en lille lejlighed her.

Køb et klapbord

Hvis du bor i en lille lejebolig i København, eller et værelse et hvilket som helst andet sted, er det ikke altid der er et stort køkken, hvor der er spiseplads. Hvis det er tilfældet, der hvor du bor, og du savner at have et sted at spise, bør du overveje at købe et klapbord.

Det smarte ved et klapbord er, at det ikke fylder noget når du ikke bruger det, og du kan derfor nemt få plads til det. Og hvis du så køber to klapstole sammen med, er du godt på vej til at få en spiseplads inde i dit hjem.

Du kan enten installere klapbordet i køkkenet eller inde på dit eget værelse, alt efter hvor du synes det passer bedst ind. Og et klapbord behøver ikke at være særlig dyrt, du kan sagtens finde et godt klapbord til under 500 kroner, så er det måske ikke det mest imponerende design, men et klapbord behøver heller ikke at have for mange detaljer.

Få rummet til at virke større

For at snyde dig selv lidt, kan du prøve at få rummet til at virke større end det egentlig er. Det kan du fx gøre ved at vælge lyse farver på gulv og vægge, da det gør at rummet føles større sammenlignet med hvis du bruger mørk farver.

Du kan også købe et stort spejl til en af væggene, som også kan være med til at snyde og gøre at rummet føles større.

Brug en sovesofa

En god måde at udnytte pladsen maksimalt på er ved at købe en sovesofa. Du kan både bruge en sovesofa som din daglige seng, hvor du så samtidig har muligheden for at bruge sofaen til at slænge dig i om eftermiddagen og om aftenen inden det er sengetid.

En sovesofa er samtidig også praktisk, selvom du både har plads til en sofa og en seng. Med en sovesofa får du nemlig mulighed for at have overnattende gæster, uden at gæsterne skal ligge på et tyndt liggeunderlag på gulvet.

En god sovesofa, som både er god at sidde i, men samtidig også er en behagelig seng kan fx være en sovesofa med chaiselong. Sofaer med chaiselong er utrolig populære, fordi du kan sidde med benene oppe i det ene hjørne af sofaen og slappe af.

Udnyt al den opbevaring du har

Et sidste råd, til dig der har brug for at udnytte pladsen på den bedste måde, er ved at udnytte alle de opbevaringsmuligheder du har. Så du fx udnytter alle skuffer og skabe, så der ikke står for mange ting fremme. Hvis der er rodet og står ting rundt omkring, hvor de ikke hører til, kan det godt komme til at gøre at rummet føles mere indelukket, og det kan derfor være smart at gemme nogle af tingene væk.

Når du er ude at kigge efter nye møbler, er det samtidig en god idé at tænke over, om du har brug for mere opbevaring, så kan du fx kigge efter en seng med mulighed for at opbevare ting under, som ofte kan give god opbevaringsplads.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *