Boligindretning: Gardiner er in i igen

Gardiner har virkelig fået et comeback i boligindretningen, og det har de med god grund, for gardiner kan nemlig give et rum stil og stemning. I dag kan du få gardiner i alle mulige farver og i et hav af varianter. Du kan eksempelvis få plissegardiner, foldegardiner, panelgardiner, lamelgardiner, rullegardiner, silhuetgardiner og mange flere. Stoffet varierer alt efter brand, pris og gardintype. Du kan få transparente gardiner, semi-transparente gardiner, mørklægningsgardiner med flere. Når du vælger gardinbrand og gardintype, så bør du ikke altid gå efter den billigste løsning, da stofkvaliteten som oftest vil værre markant lavere end ved de såkaldte ”kvalitetsgardiner” og ”kvalitetsgardinbrands”.

Liv rummet op med moderigtige gardiner

 

Mange køber gardiner grundet deres funktionalitet, men gardiner kan i dag fås i et utal af varianter og farver. I dag, har de faktisk en stor betydning for din boligindretning. Ønsker du at skifte udtryk i et rum, som eksempelvis stuen, så kan du blot nøjes med at købe nye gardiner i stedet for at male en væg i en unik farve, købe nyt boliginteriør eller møbler – køb eventuelt gardiner i en unik farve, hvis du ønsker en mere farveholdig boligindretning. De forskellige farver giver forskellige udtryk i rummet, så brug tid på at vurdere, hvilket udtryk du ønsker, at rummet skal have, før du køber gardinerne. På samme tid skal du gå efter gardintypen, der passer til stilen i din boligindretning eller den boligindretning og stemning, som du ønsker implementeret i hjemmet. Er stilen klassisk, så passer panelgardinerne perfekt til boligindretningen, er stilen minimalistisk eller bor du i et nyere arkitekttegnet hus, så passer lamelgardiner perfekt til boligindretningen og huset.

 

Silhuetgardiner har for alvor ramt boligmoden – de passer godt til de fleste rum, især i den nordiske stil, som mange af os danskere har indrettet vores hjem i. Med silhuetgardiner får du solafskærmning, men på samme tid muligheden for at se ud. Det er ikke de bedste gardiner at benytte, hvis du ønsker at afskærme helt for sollyset – her bør du vælge en anden gardintype. Men silhuetgardiner er fordelagtige at købe, hvis du ønsker at afskærme en smule for solen, men stadig have et lysindfald. Silhuetgardiner passer rigtig godt til køkkenet og spisestuen.

 

I dag er alle gardintyper in på hver deres måde. De passer hver især godt til forskellige boligstile – det handler blot om at vælge de rigtige gardiner til lige netop din boligindretning. I boligmagasiner og på internettet, kan du finde masser af inspiration til, hvordan du kan sammensætte de forskellige gardiner til forskellige boligstilarter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *