Form dit barns læselyst tidligt

Læsning er en fantastisk aktivitet, der vil komme både dig og dit barn til gode en dag! Det er en nem og billig måde at beskæftige sig, og så er det en hyggelig og stimulerende aktivitet.

Men det er ikke alle børn, der er lige begejstrede for bøger. Her er nogle råd til, hvordan du kan plante læselyst i dit barn!

Hav sjov med læsning

Børn kan sjældent lide at sidde stille og lytte, så hav sjov, når du læser for dem i en tidlig alder.

Du kan have sjov med dit barns læsning ved simpelthen bare at lave sjove stemmer, så karaktererne bliver levende, eller skabe gode minder ved at inddrage dit barn i historien gennem samtale. Du kan også gøre det ekstra personligt og få en navnebog, altså en bog, hvor hovedpersonen har mange fællestræk, inklusivt navn, med dit barn.

Læsning skal være en sjov aktivitet fra barnsben, så start med gode minder om godnathistorier og biblioteksbesøg. Tving aldrig dit barn til at læse en bog, bare fordi det var din favorit, men lad dem danne deres egen smag og mening.

Vær et eksempel

Hvor det straks bliver en smule hårdere, er det at skulle sætte eksempler. Du kan ikke forvente, at dit barn vil blive en bogorm, hvis du som forælder aldrig samler så meget som et magasin op.

Børn efterligner voksne, og hvis de ser deres forældre læse i hjemmet, får de også lyst til at prøve. Hvis du ikke er den store bogorm, kan det godt være lidt svært at komme ind i vanen, men det kan være en god ting også for dig!

Hvis dit barn viser sig at være ordblind, kan du stadig opfordre dem til en interesse i litteratur. Du skal bare være ekstra opmærksom på deres fremgang og sørge for at opmuntre dem ekstra meget!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *