Fyrer du også for fuglene? Få isoleret loftet

Bruger du alligevel ikke loftet til noget, så er der flere måder det kan isoleres på. Læs med her og find ud hvad du kan gøre.

Loftsisolering – hvordan?

De fleste huseejere der har tag med høj eller middelhøj rejsning, bruger ikke loftet til noget – allerhøjest opbevaring. Her der det faktisk ganske nemt og billigt at få isoleret. Isoleringen kan ganske enkelt lægges ud på loftet.

Det kan gøres på to måder:

  1. Isoleringsgranulat – det blæses ud over loftet. Det skal du ikke gøre selv, men i stedet hyre et professionelt isoleringsfirma. Det vil være den billigere løsning, hvis du alligevel har tænkt dig at lade fagfolk varetage loftsisolering for dig.
  2. Isoleringsmåtter – også kaldet isoleringsbatts, eller isoleringsruller. Denne løsning er den billigste, hvis du selv vil lægge dem ud på loftet. Dog er materialet dyrere, end isoleringsgranulat, hvis en håndværker skal gøre arbejdet.

I begge tilfælde bør du gå efter en isolering på ca. 300-400 mm, hvis pladsen tillader det.

Kravene fra Bygningsreglementet for isolering i en ny tilbygning eller renovering, er 340-360 mm. Energirådgivere mener generelt, at 200-300 mm er nok alt efter hvilken isolering der findes på forhånd. Der bør altid være en gangbro, så kan du bevæge dig rundt på loftet uden at ødelægge isoleringen. Mellem isolering og gangbro bør der være 5 cm, så er taget højde for ventilation. Den eksisterende gangbro må ikke fjernes, da ofte medvirkende til at stabilisere tagkonstruktionen. Brædderne bør ikke ligge som en stor flade, men adskilte. Dermed sikres ventilationen.

Hvorfor isolere taget?

Ja du sparer penge ved loftsisolering, men der er også andre fordele:

  • Du undgår træk fra loftslemmen.
  • Der kommer ingen kuldestråling eller kuldenedfald fra et koldt loft.
  • Boligen får et bedre indeklima.
  • CO2 udslip begrænses fra boligen, derfor skåner du også miljøet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *