Gardiner i boligen har to funktioner

Det forholder sig ofte på den måde, at gardinernes rolle i indretningen underspilles en hel del, da de egentlig har en betydning, der er større end som så for indretningen. Mange ser blot gardinerne fra en praktisk synsvinkel, såsom at de blot skal benytte til at kunne mørklægge et rum, fjerne udsyn for forbipasserende, dække for solen og lignende. Dette er dog ikke tilfældet, da de i sig selv også spiller en rolle i den indretning, man i sin bolig laver, da gardinerne både i sit design og udseende er med til at give indretningen en ekstra dimension. Dermed ikke sagt, at den funktionsmæssige rolle for gardinerne skal underspilles, men der er altså tale om to funktioner, der i tilfælde af godt valg kan løfte gardinerne til at være en vigtig bestanddel i indretningen såvel som for de hverdagsmæssige rutiner.

Den udseendemæssige funktion er vigtig for udtrykket

Den udseendemæssige funktion er vigtig, hvorfor man også skal være opmærksom på dette, når man er på jagt efter nye gardiner. Dette er noget, der i høj grad defineres af gardinernes farve, dertilhørende mønstre og strukturer i gardinerne, og alt dette er noget, man kan vælge at afstemme med den allerede eksisterende indretning i boligen. Har man i forvejen en meget minimalistisk og klassisk indretning, kan det være en fordel at vælge nogle gardiner med meget enkle linjer og farver, hvormed gardinerne kommer til at indgå godt i indretningen. Er man derimod til et mere klassisk og traditionelt look, kan det være en fordel med nogle flere forskellige farver på gardinerne, der måske laver nogle gennemgående mønstre, der måske kan være med til at løfte boligens samlede udtryk i indretningen.

Funktionaliteten afgøres af gardintypen

Derudover er der funktionaliteten i gardinerne, der ej heller skal underspilles – tværtimod. Her kan der eksempelvis være tale om gardinets evne til mørklægning, hvilket hos mange er et krav i soveværelset, hvorfor det kan være en fordel at vælge et gardin i et materiale, der evner dette. Dette er gældende for mange typer af rullegardiner og plisségardiner, mens man også kan få nogle klassiske foldegardiner, fratrækningsgardiner osv. i et mere tykt materiale, der let kan være den afdækkende faktor for det lys, man ikke ønsker at have ind. Det er dog ikke altid nødvendigt i stuer, entreer, køkkener og lignende, hvor gardinerne måske mest skal skabe hygge, sørge for at forbipasserende ikke kan kigge ind osv. Derved er der altså to forskellige faktorer, man skal have øje for, når man skal have fundet sig nogle nye gardiner.

Se mere på Gardinbussen-prisgaranti.dk – især hvis du har svært ved at vælge, så kan du få en ekspert ud for at give et uforpligtende tilbud på lækre gardiner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *