Husk den gode arbejdsstilling ved skrivebordet

Den rette arbejdsstilling er vigtig at huske, hvis du sidder mange timer dagligt foran skrivebordet. Dette er uanset om du har et siddende kontorjob eller er en indikeret gamer.

Først om fremmest så er det særdeles vigtigt, at du har en god og kvalitetsmæssig kontorstol. Her kunne et godt bud være Labofa kontorstole. En ergonomisk korrekt kontorstol, som sikrer at man passer godt på kroppen.

Men hvad er egentlig en ergonomisk korrekt kontorstol?

En god ergonomisk kontorstol er en stol, hvor der kan justeres og reguleres i sædehøjde, sædedybde, ryghøjde og ikke mindst rygvinkel. På denne måde kan du tilpasse stolen ud fra din højde.

Højden er en af de vigtigste faktorer. Hvis højden er forkert, så vil man få ondt i ryggen og benene. Husk hverken at sidde for højt eller for lavt. Hvis vinklen i dit knæ og hofte over 90 grader, så har du formentlig fundet den rette højde.

Alle stole bør også været udstyret med fem ben, som skaber et solidt grundlag og giver dig en god bevægelighed. Tidligere havde kontorstole faktisk blot fire ben, men af sikkerhedsgrunde er det blevet forøget med et ben mere.

Huskeregler til en god siddestilling

  • Sid fladt på gulvet med begge fødder plantet solidt på jorden. Hvis du sidder med benene over kors, så kan det hurtigt danne nogle smerter og uønsket vrid i ryggen.

  • Husk korrekt afstand mellem dit bord og stol, så du hverken presser dine skuldre for højt op eller runder i ryggen.

  • Husk en gang imellem at lægge hænderne ned, så de ikke hele tiden er parate til at taste løs på tastaturet og overbelaster musklerne.

  • Sørg for at komme lidt op at stå i løbet af dagen. Hvis du ikke er den heldige ejer af et hæve-sænkebord så gå gerne en lille tur eller lav nogle små udstrækningsøvelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *