Kværn din egen kaffe med Krups kaffekværn

Den bedste kaffekværn til din kaffe

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker, elsker, elsker kaffe. God kaffe. Jeg er blevet en ægte kaffe-snob, der ikke kan drikke det almindelige sprøjt længere. Ingen færgekaffe til mig, tak. Kun god kaffe. Og i særdeleshed friskmalet kaffe. Til at male min kaffe bruger jeg denne geniale kaffekværn fra Krups.

Krups kaffekværn er det perfekte redskab til at kværne kaffebønnerne, når de skal bruges. Derfor køber jeg også altid kun kaffebønner fra et godt mærke. Jeg skal i hvert fald have fat i nogle gode Café Noir bønner, før jeg er tilfreds, og det er kun pga. min pengepung, at jeg ikke investerer i nogle dyrere og bedre bønner.

Krups kaffekværn har et design, som jeg er virkelig vild med. Jeg har det godt med at have Krups kaffekværn stående fremme på mit køkkenbord, for den ser rigtig fin ud, som den står der. Krups kaffekværn er – udover at være pæn at kigge på – også virkelig brugbar til at male kaffebønner med.

Øverst på Krups kaffekværn er der et lille rør, hvor kaffebønnerne skal puttes i. Der sidder et låg på, der skal tages af, men det skal på igen, når kaffebønnerne er kommet i, ellers virker Krups kaffekværn ikke. Der er forskellige indstillinger på Krups kaffekværn, så du selv kan vælge hvor fint eller groft bønnerne skal males.

Krups kaffekværn har hele 17 forskellige grader af finhed på kaffen, og der er derfor en masse forskellige at vælge imellem. Men dette gør og Krups kaffekværn meget anvendelig, lige meget hvad det er for en slags kaffe, du gerne vil nyde – og jeg bruger selv Krups kaffekværn til et væld af forskellige slags kaffe. En meget god tommelfingerregel er, at hvis du gerne vil have malet kaffen, så den kan bruges til espresso, så skal du sætte Krups kaffekværn på den allerfineste indstilling, hvilket vil sige, at det lille finhedshjul skal drejes så langt mod venstre som muligt. Hvis du øsnker espresso kan det dog være en god idé at købe nogle kaffebønner, der er lavet til at brygge espresso på, når de males med Krups Kaffekværn.

Hvis du gerne vil have en helt almindelig kop filterkaffe, så skal Krups kaffekværn indstilles på den mellemste indstilling, så den ikke er helt fin, men heller ikke super grov. Her kan en god tommelfingerregel være, at hjulet over finhed på Krups kaffekværn skal indstilles således, at den er lige i midten, og så den lille tap på Krups kaffekværn står lodret.

Hvis du derimod gerne vil lave en lækker kop stempelkaffe, er det vigtigt, at bønnerne males så groft som overhovedet muligt, og derfor skal hjulet på Krups kaffekværn drejes så langt mod højre, som det kan. På den måde males kaffen så groft med Krups kaffekværn, at den ikke vil være så tilbøjelig til at slippe gennem filtret og dermed danne grums i din kaffe.

Dette er de bedste huskeregler, når det kommer til at male kaffe med Krups kaffekværn.

Hvis du er i tvivl om, hvor meget kaffe, du skal putte i Krups kaffekværn, så det passer til 12 kopper kaffe på din almindelige filterkaffemaskine, så skal du faktisk bruge det samme antal skefulde af bønner, som du ville bruge af allerede malet kaffe. Her er det meget individuelt, hvor meget kaffe, man bruger, for der er også stor forskel på, hvor stærk man kan lide kaffen.

Jeg kan godt lide min kaffe stærk, så den virkelig sparker hårdt. Derfor bruger jeg for det meste 3 skefulde kaffebønner i Krups kaffekværn, når jeg skal lave 4 kopper filterkaffe på min kaffemaskine.

Det, der er så lækkert ved nymalet kaffe, er helt afgjort den meget lækrere smag, som nymalet kaffe har. Under maling af kaffebønnerne bliver der frigivet en masse aromaer, som man får med i smagsoplevelsen, når bønnerne er nybryggede på Krups kaffekværn. Hvis man blot køber formalet kaffe, så får man slet ikke samme smagsoplevelse.

Jeg er helt afhængig af min Krups kaffekværn i hverdagene, og jeg er virkelig glad for, at jeg valgte at købe den. Dengang jeg købte den, kostede den faktisk 599 kr., men jeg kan se, at den kan købes på nettet til bare 399 kr. nu. Det er virkelig billigt for Krups kaffekværn, når man tænker på, hvor god den er. Den har også vundet flere tests af kaffekværne, fordi den bevarer den gode smag i bønnerne, og fordi man med Krups kaffekværn får den bedste kop nymalede kaffe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *