Opgrader din stue med træ

Hvis du har gør-det-selv-hænderne skruet ordentligt på, ved du måske allerede, at hjemmelavede møbler og pynteting kan være med til at pifte hjemmet op. Nok kan man købe alverdens produkter i træ i butikkerne, men når du selv har lavet produktet, bliver det mere specielt. Hvis du har lyst til at prøve kræfter med træ og gør-det-selv-arbejde, får du i denne artikel nogle ideer, som kan kickstarte dit næste projekt.

Hjemmelavede borde af træ

De mest prominente overflader i stuen er sofaborde, sideborde og konsolborde, men mange har også spiseborde i deres stue i dag. Ofte skal man bruge en del penge, hvis man skal finde et bord, der falder i ens stil, men du kan lave dit eget bord uden at skulle tømme pengepungen. Og så er det faktisk ikke så svært at lave et hjemmelavet bord, som man måske skulle tro.

Alt du skal bruge for at lave dit eget bord, uanset hvilken type, det er, er en bordplade af træ og bordben. Ligegyldigt hvilket look du går efter, findes der mange forskellige typer af træ, og træ er nemt at overfladebehandle, så det kommer til at passe ind i din indretning. Benene skal bare skrues på den bordplade, du vælger, og så har du dit helt eget bord. Find træbordplader her, hvis du vil lave dit eget bord, uden det kommer til at blive for dyrt og besværligt.

Hjemmelavede hylder af træ

Udover borde er der mange danskere, der har hylder i deres stue. Ofte er hylderne over fjernsynet, så pynt, bøger og billeder kan blive set, når man sidder i sofaen og slapper af. Hylder kan være dyre at købe, hvis man søger en ordentlig kvalitet. Men det er meget nemt og billigt selv at lave hylder. Alt, du skal bruge, er træplader og en form for hyldeknægte. Hyldeknægtene kan både være de billige fra dit byggemarked, men du kan også bruge læderstropper, som har været meget populært de senere år.

Træpladen skal saves ud i rigtig størrelse, så du skal bruge et målebånd, en sav og en blyant. Når pladen er savet, skal du bruge sandpapir til at fjerne alle splinter og grimme kanter, og derefter kan du vælge at overfladebehandle træet med en olie. Hvis du tager dig den rette tid, vil hylden kunne pryde dit hjem i mange år.

Lav dine egne bordskånere af træ

Med dit nye fine bord, som du selv har lavet, er det også en god idé at lave bordskånere, så du kan stille varme gryder og kopper på bordet, uden der sker noget. Der findes et hav af forskellige designs, når det kommer til bordskånere. Enten kan du finde en fin stamme af træ, som du skærer på tværs. På den måde får du naturtro bordskånere, der kan passe til ethvert hjem. Du kan dog også købe små træpinde, som du sætter sammen i et bestemt mønster. Mulighederne er uendelige, og hvad, du vælger, kommer an på din personlige stil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *