Sådan får du en delevenlig bolig

Hvis du ikke har råd til at sidde i en andelslejlighed alene, så bør du finde en roomie. Det skaber mere plads i dit budget, men det kan også være ekstremt udfordrende at bo sammen med en, som man ikke kender så godt endnu. Det kan også være svært at flytte sammen med dine rigtig gode venner, hvis ikke du kender deres vaner. Det kræver derfor, at du/I på forhånd opstiller nogle rammer, der kommer de kedelige udfordringer og små irritationsmomenter i forkøbet. Læs mere om, hvordan du skaber og får en delevenlig bolig til at fungere optimalt lige her.

Regler er alfa omega

Før du flytter ind sammen med din kommende roomie, så er det alfa omega, at I sætter jer ned sammen og opstiller nogle regler for jeres delebolig. Det er vigtigt at afstemme hinandens forventninger, så der ikke opstår unødvendige kontroverser. Disse regler kan bl.a. vedrøre fester, gæstebesøg, fællesbudget til indkøb, rengøringplan og hvornår lyset skal slukkes.

Skriv alle reglerne ned, og hæng dem op i køkkenet, så ingen af jer glemmer dem. Reglerne afhænger selvfølgelig af, hvor godt I kender hinanden, men selvom I er tætte, så kan det godt være svært at få en hverdag til at hænge sammen med studie, job og praktiske opgaver.

Invester i fællesmøbler

Der er altid mange udgifter forbundet med en ny lejlighed. Møbler er en af disse udgifter, og derfor vil det være en god ide at finde nogle fælles møbler til f.eks. stue og køkken. Det behøver ikke være den dyreste post i jeres budgetter, hvis I gør brug af loppemarkeder. Der kan i finde nogle billige møbler, hvilket giver jeres bolig et retro og lidt mere old school look.

Derudover kan man også opsætte en fælles konto til andet interiør i boligen, så det er lidt penge at tage af, hvis I står og mangler noget bestemt til indretninger, der vil gøre jeres delebolig endnu mere charmerende.

Indret et fællesområde

Det er vigtigt, at I begge føler jer godt tilpas i jeres delebolig. I den forbindelse er det en super god ide at indrette et fællesområde, hvor I begge kommer med ideer til den bedste indretning. Dette område er jeres begges frirum, som skal kunne bruges til at spise, se film eller noget helt tredje.

Derudover kan I indrette jeres fællesområde med multifunktionelle møbler, så I udnytter pladsen bedst muligt. Dette kan f.eks. være et spisebord, der kan klappes sammen eller en sovesofa, så der er plads til overnattende gæster. Opbevaringsmuligheder vil også være en ideel løsning.

Begynder det at lyde som en god løsning med en roomie, og har du stadig ikke fundet den perfekte, så kan du altid spørge nogle af de nærmeste venner. Alternativt kan du også besøge Findroommate, der hjælper dig godt på vej til at finde din nye roommate.

Opdel jeres ting

Det er også vigtigt, at I søger for at opdele jeres ting i lejligheden. Nærmere sagt omhandler det jeres ting på badeværelset og i køkkenet. I kan f.eks. inddele køleskabet med hver jeres hylde. På den måde skal I ikke bekymre jer om, at der mangler mere pasta eller mælk til madlavningen. I kan dog vælge at dele basisvare som mel, olie, salt og krydderier.

Når I har fået styr på ovenstående områder, så er I forholdsvis godt stillet mht. jeres nye boligsituation. Hvis du stadig ikke har fundet lejligheden endnu, så vil det være essentielt at snakke med en boligadvokat. En boligadvokat kan hjælper jer med hele processen vedrørende et boligkøb, så intet slår fejl. Mangler du også en boligadvokat, så klik her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *