Skal du renovere?

Det er et nyt årti, og dit hjem trænger til en opkvikning. Det har det egentligt gjort længe, men nu har du endelig taget beslutningen, og du er klar.

At renovere dit hjem eller føle, at du gør noget nyt derhjemme, behøver hverken at koste en million eller at være er stor post på budgettet. Det kan gøres på mange forskellige måde, og det er kun fantasien (og lidt økonomien) som sætter grænserne.

Lav forarbejde

Søg inspiration, kig i magasiner, få et klart overblik over hvad, at du ønsker. Det er svært at danne et indtryk af hvad, at du ønsker, hvis du ikke selv ved det. Det kan derudover være svært for en ekspedient at hjælpe dig med at vælge det helt rigtige, hvis du ikke kan definere din stil.

Så dan dig et indtryk af helt præcis hvad, at du godt kunne se dig selv bo i – og så gå med din mavefornemmelse. Føles det helt rigtigt, så er der ingen regler eller begrænsninger.

Dette gælder både hvad angår indretning og valg af materiale.

Leje, ejer, andel eller privat leje. Hvordan vedligeholder du dit hjem bedst muligt?

Vi kender det alle sammen. Tiden går stille og roligt, og lige pludselig så har vi boet i vores hjem i lang tid.

Alt efter hvordan at dit hjem er ejet, så er der selvfølgelig forskellige regler for hvad, at du kan gøre. Er du i tvivl, så kan du altid spørge din ejer-, andel- eller lejerforening til råds.

Har du hus eller lejlighed er også relevant her. Bor du i hus ønsker du måske blot at ændre på dit udendørs areal. Måske skal du have lavet noget asfalt arbejde eller have omlagt din have fuldstændigt.

Du kan selvfølgelig ikke starte alle steder på en gang, så udvælg et område, som du vil starte med og så accepter, at det nok vil tage en del længere tid, end du lige tror til at starte med.

Håndværker eller gør det selv?

Forny dit hjem med renovering i hjemmet.

Skal du renovere så er det en god idé at finde ud af hvordan, at du gør det bedst muligt. Der kan være mange penge at spare ved at renovere selv, hvis du har styr på det, som du laver. Hvis du selv skal renovere, så kan det være en god idé at lave research på det forskellige værktøj, som du kunne få brug for. Det kan ofte godt betale sig at leje produkterne. Men skal du i gang med en længerevarende renovering, så kan det være en god idé at få købt den bedste geringssav fra start af.

Der findes også et hav af Ikea-hacks hvor, at du kan lege ”gør-det-selv”-typen for en stund. Det giver en hel speciel tilfredsstillelse, hvis man selv kan sætte sit eget præg på hjemmet. Hvis du har det rette værktøj så er der næsten ingen begrænsninger.

Hvordan kan du renovere miljøvenligt og bæredygtigt?

Er det overhovedet miljøvenligt at renovere?

Der er større ting, som kan være med til at gøre dit hjem bedre for miljøet. Det er selvfølgelig ikke noget, som du blot lige gør. Det kan være omkostningstungt og en langvarigproces. Men står du alligevel og skal til at renovere, så er det en god idé at tænke lidt frem og gøre det mere bæredygtigt.

Sørg for at isolere godt fra start, vælg nogle materialer som ikke skader miljøet og genbrug så vidt muligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *