Ting du (måske) ikke troede, du kunne putte i din vaskemaskine

De fleste af os putter udelukkende tøj og sengetøj i vores vaskemaskine derhjemme, men praktisk talt befinder der sig bakterier i alt muligt andet, hvilket kun ville have godt af en tur i vaskemaskinen. Faktisk er det muligt at give alt lige fra legetøj til tilbehør fra bilen en omgang i vaskemaskinen, og nedenfor finder du 4 ting, som du måske ikke vidste, du kunne give en tur i maskinen.

Det skal du putte i din vaskemaskine

Tasker
Vi sætter vores tasker overalt, lige fra børnenes skoletaske og sportstasker til vores indkøbsnet og skuldertasker. Ildelugtende sportssko, fugtig madpakke og andre ting, vi putter i rygsækken eller tasken, er alt sammen med til at danne lugt og bakterier. Så giv dem en tur i maskinen, men vær opmærksom på ting, der kan skade vaskemaskinen såsom nitter, glimmer eller andre påsyninger.

Badeforhænget
Det er ikke kun vores håndklæder og bademåtter, der hver dag bliver udsat for bakterier og fugt, særligt også badeforhænget er en slem bakterieophober. Et badeforhæng kan komme til at lugte så slemt, at det faktisk afgiver ildelugtende dampe i resten af badeværelset, og i værste tænkelighed skimmelsvamp. Så vask badeforhænget ved 60 grader og hæng det til tørre efterfølgende.

Bamser og hundekurve
Børnenes bamser bliver udsat for savl, husstøvmider og andre hverdagsbakterier. På samme måde gør hundekurven, hvor vores hyggelige ven hver dag putter sig og afgiver baktier, som kommer udefra. Til børnenes sovedyr og bamser er det en god idé at anvende en vaskepose og indstille maskinen til en skånsom vask. Kan hundekurven tåle det, er det en god idé at give den en omgang på 60 grader.

Sko
Løbesko, hverdags sneakers og andre gummisko kan hurtigt komme til at se triste ud, hvis de bliver udsat for det trælse- og grå vejr. Heldigvis kan en tur i vaskemaskinen få dem til at se så rene og gode ud som nye. Vær dog opmærksom på skoens såler og detaljer, så man ikke ødelægger både sko og maskine.

Find vaskemaskiner online

Vaskemaskinen er altså en uovertruffen redningsmakker til de fleste hverdagsting, og den er umulig at leve uden. Det er forskelligt, hvad de mange vaskemaskiner kan af ekstra programmer og detaljer, og det er ikke altid prisen, der afgører kvaliteten og bedst i test. Så sørg for at undersøge de mange muligheder, inden valget går på den billigste eller mest ekstravagante maskine. Se mere på denne side for vaskemaskiner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *