Hvilke fliser er bedst til indkørslen?

Står du overfor en renovering af indkørslen? I så fald er der en række ting at tænke over, når du skal vælge belægningen. I denne artikel vil du blive fulgt igennem de essentielle punkter, du bør undersøge, når du kigger efter fliser til din indkørsel.

Information

Som du nok ved, findes der et hav af forskellige fliser. Forskellige typer, forskellige farver, forskellige størrelser osv. Der er en overordnede ting, som er vigtig, når du skal vælge fliser til din indkørsel. Du skal sikre dig, at tykkelsen på stenen ikke er mindre end 6 cm. Dette skyldes, at stenene skal være stærke nok til at kunne holde til vægten af eksempelvis biler, uden de går i stykker. Som hovedregel, når du kigger efter fliser til indkørslen, skal du kigge på belægningssten, men vær opmærksom på tykkelsen! Alle belægningssten er altså betonfliser, som er lavet til at kunne modstå et stort tryk. Hvad der er kendetegnet er altså, at arealet er forholdsvist lille i forhold til tykkelsen, hvilket gør det til en meget stærk flise. Der findes mange forskellige slags belægningssten. I de efterfølgende afsnit vil vi gennemgå nogle af de muligheder, du kan vælge imellem.

Belægningsmuligheder

Herregårdssten

Herregårdsstenen er en meget kendt og brugt belægningssten. Størrelsen på denne type belægningssten er den samme som på de nedestående sten. Det, der kendetegner en herregårdssten er dog, at længden divideret med tykkelsen maksimum må give 4 cm + at arealet af stenen ikke må være over 1 kvadratmeter.

Bondesten

Bondestenen fås som standard mål i formatet : 14×21 cm med en tykkelse på 5,5 cm. Dermed går der ca. 34 stk. til pr. kvadratmeter. Bondestenen fås i 3 forskellige farver; grå, gråmix og sort.

 Holmegårdssten

Holmegårdstenen er nok den mest sete rundt i det danske land. Denne sten ligner en ganske normal mursten og fås i størrelserne 14×21 cm med en tykkelse på 5,5 cm op til en størrelse på 21×28 cm med en tykkelse på 7 cm.

Classic Maskinlægning

Denne sten er nok den meste sete rundt i Danmark som belægningssten ved industriområder. Den fås i flere forskellige dimensioner, men som oftest er den set i dimensionen 30×30 med en tykkelse på 7,5 til 9 cm.

1-2 Sten maskinlægning

Igen en ”maskinlægning”, dog med en anden udformning og en anden tykkelse. Denne type sten indeholder dog et mønster, som mange synes har en flot effekt. Stenen fås i tykkelsen 6 til 8 cm.

Tidens look

For at få et anderledes look i forhold til eksempelvis holmegårdssten, ses tydelige tendenser i flere danske hjem ved at kombinere belægningssten med natursten som granit. Tidens farver har også ændret sig fra de lidt mørkere farver til de mere lyse farver og ellers et mere stilrent look, som belægningssten der er støbt i hvid beton eller sten, der bare er helt sorte. Ydermere er der også en tendens til brugen af let tonede produkter. Med let tonede produkter menes der farver, som en let tone i lysebrun, beige eller gul. Egentlig er det ret smart at vælge en let tonede farve, da det dermed ikke bliver så synligt, når farven forsvinder eller bliver forfalden.

Det ses også flere og flere steder, at valget for belægningen tages med udgangspunktet i huset. Faktisk lyder opfordringen fra flere steder ”lad huset bestemme”. Her refereres der jo i stor stil til, at man som udgangspunkt skal vælge en belægningssten, der passer til enten husets historie og ikke mindst husets byggestil. Det ville eksempelvis være at foretrække brosten eller en anden rustik sten til at underbygge udtrykket af et gammel stråtækthus.

Afslutningsvis skal det nævnes, at valget af stenen du vælger også er afgrænset af dit budget. Ønsker du eksempelvis, som overstående trends referere til, at blande natursten eller belægningssten, kan det hurtig blive dyrt. Dels dyrere i materialer, men i høj grad også i arbejdstiden, da den samtidig bliver forlænget.

Ydermere bør du også være opmærksom på at vælge sten, der passer til husets stil. Her refereres der overordnet til farven. Dog anbefales det ikke, at du udelukkende vælger sten i samme farve som huset. Ligesom dit tøjvalg bør det bare passe sammen.
Har du alligevel fundet de perfekte sten, men synes budgettet ikke helt holder? I så fald kan du finde et hurtigt lån her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *